Nå fjernes nattaksten for studenter

En buss i AtB-grønne farger ankommer en holdeplass på kveldstid

Studenter kan nå reise på nattbussen med sin periodebillett. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen/Miljøpakken

Nå er det like om hjørnet at studenter, ungdom og pensjonister kan bruke periodebillett på nattbussen. – Dette er en svært viktig sak som vil gjøre livet enklere og tryggere for unge og studenter. Derfor har Høyre gått i bresjen for å få dette innført, sier Marius Krogstad Aune, formann for Høyres studenterforening i Trondheim.

– Dette er et viktig tiltak for å sikre at Trondheim forblir Norges beste studieby. Det er viktig at vi tar studenters trygghet på alvor, og gjør det enklere for studenter å ta nattbussen hjem fra byen heller enn å gå hjem alene. Trondheim kan ikke være dårligere enn andre store studentbyer i Norge, som allerede har innført dette, og jeg er derfor svært fornøyd med at dette nå blir realitet.

Les mer hos Trondheim24

Høyre har stilt seg positiv til å legge nattbussen inn i periodebillett for studenter lenge, der Ap på fylkestinget lenge var motvillige til dette. – Dette viser at det er Høyre som prioriterer å gi byens mange studenter en tryggere tur hjem fra byen i helgene.

– Det kan også være ungdom og studenter som jobber sent i helgene, og som dermed har behov for å komme seg enkelt hjem fra jobb. Da er nattbuss som del av periodebillett et godt alternativ, og vil gjøre det enklere for studenter å jobbe ved siden av studiene. Dermed er fjerning av nattaksten positivt, enten du skal bruke nattbussen hjem fra fest eller fra jobb.

Studenter, ungdom og honnør kan bruke periodebillett på nattbussen fra og med natt til lørdag 17. februar. De som har t:kort med en periodebillett kjøpt før 6. februar, må imidlertid oppsøke AtB kundesenter for at reisekortet skal fungere. Bruker man AtB Mobillett er det ikke behov for å gjøre noe.

FAKTA OM INNFØRINGEN

  • Kunder som har kjøpt periodebillett på t:kort før 6. februar må oppdatere sitt t:kort til å fungere på nattbussen. Kundene må besøke AtB kundesenter for dette. Deretter registrerer de kortet om bord som på ordinære busser fra og med 16. februar.
  • Kunder som har kjøpt periodebillett på t:kort 6. februar eller senere trenger ikke foreta seg noe. De registrer sitt t:kort på kortleseren som på ordinære busser fra og med 16. februar.
  • Kunder som har periodebillett med appen AtB Mobillett trenger ikke foreta seg noe. De viser periodebilletten til sjåfør fra og med 16. februar.
  • Kilde: AtB

Enig i at dette er bra? Bli medlem!

Les mer om det å bli medlem her

Navn *

E-post *

Telefonnummer *

Adresse *

Postnummer *

Poststed *

Fødselsdato (dd.mm.åååå) *

Skriv inn koden under *
captcha

Melding

Feltene merket med stjerne(*) er obligatoriske felter som du må fylle ut for å sende skjemaet. Gjennom å fylle ut og sende inn dette skjemaet samtykker du samtidig til at vi kan benytte din kontaktinformasjon for å gi deg relevant informasjon om HSFT. Les mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger og ivaretar ditt personvern her.

Comments

kommentarer