Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/load.php on line 656

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/theme.php on line 2245

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 4383
En god barndom varer livet ut – Høyres Studenter Trondheim
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 2443

En god barndom varer livet ut

En liten jente med en bamse i hånda

– For Høyre er det viktig at barnevernet alltid skal gi et tilbud som er tilpasset hvert enkelt barn, skriver Pernille Krohn-Fagervoll Skjellin i dette innlegget.

Det norske barnevernet fungerer ikke optimalt. Barna blir ekskludert fra viktige avgjørelser. Hjemmebesøk fullføres uten å faktisk snakke med barnet. Forskjellige tiltak evalueres ikke. Med Høyre i regjering vil vi fortsette arbeidet mot et barnevern som ikke har fokus på enkeltindividet, og heller jobbe for et barnevern som ser hvert enkelt barn. Ingen barn er like, og ulike tiltak må derfor behandles med fokus på enkeltindividet. Barna skal aldri ende opp som taperne.

Alle barn har rett til en oppvekst med trygge rammer. Hvert barn må tas på alvor, hvor barnevernet er nødt til å inkludere barnet i de viktige avgjørelsene som kommer til å forme barnets liv. Rettssikkerheten til barn og unge er for svak, og derfor er det viktig å ha et barnevern som er preget av høy kvalitet og mangfold, og som er skreddersydd for hvert enkelt barn. Det er utrolig viktig at barn og unge får den hjelpen de behøver når de faktisk trenger den. Tidlig innsats og forebyggende tiltak er dermed essensielt.

Samtidig som tidlig innsats er viktig, er det like viktig at ungdommer og unge voksne også skal få hjelp etter de har fylt 18 år. Barn, og unge, som har vært under barnevernets omsorg har ofte et vanskeligere utgangspunkt enn andre. Færre av disse barna tar utdanning, og faller på grunn av dette raskt utenfor arbeidslivet. Det er derfor viktig å bedre ettervernet, for å sikre at barnevernsbarn og unge skal ha like gode muligheter for å klare seg resten av livet.

For Høyre er det viktig at barnevernet alltid skal gi et tilbud som er tilpasset hvert enkelt barn. Høyre vil at kommunene fritt skal få velge barnevernstiltak, uavhengig av hvem som leverer tiltakene. Man må styrke samarbeidet mellom barnevernet, barnehager og skoler, for å sikre at barn med barnevernsvedtak får godt utbytte av tiden i barnehage og skole. Da unngår man at barn blir kasteballer mellom offentlige etater.

Det er alltid barnet som skal stå i sentrum. En god barndom varer livet ut.

Pernille Krohn-Fagervoll Skjellin
Nestleder, Høyres studenterforening i Trondheim

Innlegget ble først publisert i Avisa Sør-Trøndelag 3. februar 2018

Comments

kommentarer


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/h/hsft/www/wp-includes/formatting.php on line 4383