Hvorfor engasjere seg?

Da jeg meldte meg inn i Unge Høyre under valgkampen i 2007, så var dette fordi jeg ville være med på å gjøre en forskjell, og jeg ville være med på å bestemme hva som skulle skje videre i fremtiden.
Da jeg meldte meg inn lekte vi med tanken om at vi skulle gi elevene en mulighet til å sette karakter på sine lærere, på lik linje som de setter karakter på oss. Vi skapte politikk på dette, bestemte at dette skulle være en rettighet for elever på Unge Høyres landsmøte i 2008, og nå har Høyre tatt dette inn i sitt Stortingsprogram. Det vil si at når Høyre kommer inn i regjering så vil de aktivt jobbe for at elever skal få vurdere sin egen lærer, på denne måten skaper vi bedre lærere, og det vil bli en bedre dialog i klasserommene.

Nå, 6 år etter at jeg meldte meg inn, er jeg fortsatt like aktiv. Bare at jeg har gått ut av Unge Høyre og inn i Høyres Studenter. Her er jeg engasjert i hvordan studenters hverdag er, og hvordan politikere kan tilrettelegge mer for dem. Vi har blant annet vedtatt at det skal innføres 11 måneders studiestøtte, slik at studentene har råd til å betale husleie og regninger i juni også.

På disse 6 årene har jeg lært utrolig mye om meg selv. Jeg har blitt utfordret på mange forskjellige områder jeg ikke ante eksisterte, i tillegg til at min egen komfortsone har blitt flyttet utallige ganger. Jeg har blitt mye flinkere til å argumentere, noe som vil komme godt med i min karriere etterhvert.
Jeg anbefaler på det sterkeste å engasjere seg innenfor politikken, man kommer til å lære kjempemasse og man kommer til å få et stort utbytte av det man lærer her videre i sine karrierevalg.
Det er veldig kjedelig å hele tiden sitte på bakrommet uten å få være med på å bestemme og påvirke hvordan samfunnet skal være. Gjør noe med dette da vel, engasjer deg innenfor politikken. Det kommer til å lønne seg. Det lover jeg!

260367_180862078637932_7056446_n

Skrevet av 1.viseformann Høyres Studentforening Trondheim

Marthe Lillegård Westrum

Comments

kommentarer