LO fryser ut studenter

petter a hansen, petter hansen, petter aspdal hansenI sommer raste det en debatt etter at LO krevde stenging av søndagsåpne butikker og krav til at alle i utelivsbransjen måtte ha fagutdanning. Da var byen tom for studenter, en gruppe dette angår i høy grad.
Ungdom og særlig studenter nyter godt av helgejobber og føler seg slettes ikke utnyttet, slik LO hevder. Samtidig vet vi at butikkene tilbyr billigere, sunnere og flere varer enn kiosker. Studentersamfundets er bygget på dugnad av frivillige, og følgelig ufaglærte. Hva skjer når det runde røde og resten av utelivsbransjen mister de ivrige, men ufaglærte studentkrefter?

Blir det ikke litt feil å ta en slik debatt når ikke alle involverte er tilstede. Eller var det akkurat det LO og venstresiden ønsket? Vi mener at det trengs færre, ikke flere, reguleringer om åpningstider.

Vi mener det er DU som skal bestemme når du skal gjøre innkjøp, ikke politikerne. De skal hjelpe de som trenger hjelp – ikke hjelpe deg til å velge selv!

Høyres Studenterforening i Trondheim

Petter Aspdal Hansen

Comments

kommentarer